Masuk Sadja Amsterdam, de aftrap

Zondag 24 juli. Superzonnig en zo’n 30 graden Celsius. Desondanks komen zo’n 40 mensen naar Pondok in Nieuw-West voor Masuk Sadja, een evenement van Stichting Pelita dat al in veel andere plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. Tijd voor Amsterdam ook kennis te maken met dit concept. Daarom heeft Pelita enige tijd geleden ons gevraagd om dit samen te organiseren.

Ondanks de warmte (of misschien juist dankzij de warmte) is het een fantastische eerste editie geworden! Er werd veel gezongen, gelachen, gedanst en gegeten. Oom/bung Tete Siahaya presenteerde en las voor uit zijn nieuwe boek ‘Voetafdrukken langs de vloedlijn’. Het boek is een verzameling van anekdotes en quotes en daarmee een ode aan onze eerste generatie. De passage die werd voorgelezen toverde bij velen een glimlach van herkenning op het gezicht.

Oom/bung Alex Pattipeiluhu en bung Chaka Laisina werden muzikaal ondersteund door gastmuzikanten Wim Lohy, Lisa Noya en Dwight Muskita. Samen zetten zij het zaaltje op zijn kop! Men moest even inkomen, maar al snel gingen de voetjes van de vloer. Een tafel werd vervolgens weggehaald om een dansvloer te creëren. Daar maakten onze gasten goed gebruik van en al snel vulden zij de vloer met de jospan. Voor degenen die het nog niet onder de knie hadden, werd door een aantal tantes tijdens de dans zelf een versnelde cursus gegeven.

De bingo werd omgedoopt tot kienen en o.a. heerlijke sponscake van tante Au Wenno (uit Barneveld) was te winnen. Samen met Anne Wenno en onder muzikale begeleiding van Chaka Laisina, werden de cijfers door oom Alex op melodieuze wijze opgenoemd. Wel goed opletten, want een valse bingo betekende gewoonweg ‘pompen’!

De catering werd verzorgd door Michel Purba, die onlangs een eigen zaak op Zeeburg heeft geopend, Miko’s. De cake, martabak en loempia’s smaakten heerlijk.

Al met al kijken we dankbaar terug op een mooie middag met elkaar en een fijne samenwerking met Pelita.

De volgende datum is bekend: zondag 16 oktober 2022. De locatie is wederom Pondok (weliswaar onder voorbehoud). Hopelijk tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *