Adzalku: mijn afkomst, mijn thuis

podium hosts adzalku

Op 22 maart 2022 vond Adzalku plaats in Tolhuistuin in Amsterdam. Adzalku is het vervolg op het livestream programma ’70 jaar Molukkers in Nederland,’ een Amsterdams verhaal, dat in april 2021 plaatsvond.

Tijdens Adzalku staat het leven van de jonge generatie Molukkers in Amsterdam centraal. Waar komen zij vandaan? Wat hebben zij van huis uit meegekregen over de Molukse cultuur? Voelen zij zich Moluks, Amsterdams of allebei? Wat betekent dat eigenlijk? En op welke manier heeft de superdiversiteit in Amsterdam invloed op het dekoloniale denken van deze generatie?

Levendige panelgesprekken met 3e generatie Amsterdamse Molukkers werden afgewisseld met muziek van Chaka Laisina en Martha Likumahua en spoken word van Eko Saputra Poceratu en Djé-Rimo. Lars Bogaers aka Snars, Manoah Salampessy en Eljoenai Laisina hebben hun werk getoond tijdens een expositie te zien. Miko heeft zorg gedragen voor de catering en iedereen heeft genoten van het eten. De avond werd met veel energie gehost door Jeftha Pattikawa en Rocky Hehakaija.

Bekijk hier de aftermovie!

Adzalku is een samenwerking met Nusantara Amsterdam en Paradiso.

adzalku Maluku Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *